Esperanzalogo1600px
item1b1a1 item1b1a1a item1c item1h2 item1h1b item1h1a2 item1h1a1a item1b1f1a1a1a2
x600

Вирџинија Јурениене и Аиссте Урбониене од Катедрата за филозофија и културни студии, на  Факултетот за општествени науки од Каунас, при Универзитет во Вилниус, Литванија ја посетија Есперанца светскиот културен центар и се информираа за нашите активности

x2 x1 x4
x600DSC05679

Европската диплома престојуваше во Македонија!

Петнаесет менаџери во културата од цела Европа ( плус Мароко и Ерменија) престојуваа на десетдневен курс на т.н. резиденцијална фаза во Македонија. Друштво им правеа десетина локални менаџери од најуспешните македонски организации и манифестации од Битола, Охрид и Скопје. Освен што ги слушаа предавањата на врвните експерти од областа како Рејмон Вебер, Франко Бјанкини, Милена Драгиќевиќ Шешиќ и Жан Пјер Деру тие ги посетија и македонските знаменитости, културни институции, археолошки локалитети. Ги фалеа македонските кулинарски специјалитети, врвните читај повеќе

x600 x4