Esperanzalogo1600px
item1b1a1 item1b1a1a item1c item1h2 item1h1b item1h1a2 item1h1a1a item1b1f1a1a1a2

Оваа интер- и мултидисциплинарна меѓународна

читај повеќе...

Konferenciskabroshuraweb1

Од дијаспора до различности

Изложба

Куратори: Јанка  Вукмир и

NadaPrlja
irinaKaramarkovicphotobyAndreaSchlemmer2

Работилница со Ирина Карамарковиќ

„Дома е онаму каде што ти е пералната“

во рамките на проектот „Од дијаспора до различности“

© by Andrea

invitationgalusek

 

Предавање на Лукаш Галусек со јавна дискусија

„ Кој се плаши од модернизмот? “

invitationcizevski2

Предавање на Кшиштоф Чижевски со јавна дискусија

„Слобода наспроти солидарност: Предизвикувајќи ја современата уметност и култура“

PovikrabotilnicaVangelifin1

Работилница со Анастас Вангели

„Номадизмот како субверзивна практика во времиња на очај“

во рамките на проектот „Од дијаспора до различности“

povikez2

Работилница со Владимир Пиштало

„Нашиот човек преку Барата - Како да го обликуваме неговиот книжевен лик“

во рамките на проектот „Од дијаспора до различности“

ПОЧЕТОК И ПРВ МОДУЛ НА ШКОЛАТА ЗА КРИТИЧКО МИСЛЕЊЕ, ЧИТАЊЕ И ДЕБАТИРАЊЕ

rab6001
untitledposter1

Поттикнување култура за критичко мислење, пишување и дебатирање -

партнерски  проект со ЗГ Контрапункт 

esperanzaevaluacija1
item3
evropskadiplomaposter
item4
x4

Вирџинија Јурениене и Аиссте Урбониене

item3 item4 x4